onsdag 19 mars 2014

Italienska

Igår fick jag ett paket hemifrån! Det innehöll en enorm godispåse med mina favoritgodisar och sen en massa muffinsgrejer och choklad till tjejerna. Tack min fina familj <3

På eftermiddagen skulle jag försöka hinna laga middag innan det var dags för mig att ta tåget till Oerlikon för min första italienskalektion. Det gick inte speciellt bra eftersom min buss till stationen i Oberglatt gick 17.26 och jag började laga maten vid 16.40... Jag hann inte äta någonting och senare under lektionen insåg jag att mina fingrar stank fisk efter torsken jag hade lagat, haha! Riktigt ofräscht faktiskt... Hur som helst - jag har alltså valt att läsa italienska istället för tyska under tiden jag är här. Varför? För jag har ingen lust att betala 5000 kr (Jepp, så mycket kostar kursen...) för att förbättra mina tyskakunskaper, när jag kan göra det gratis bara genom att leva här i Schweiz. Jag har alltid velat lära mig italienska, så jag tänkte att jag lika gärna kunde göra det nu :) Jag valde en "Powerkurs", där tempot är snabbare än de vanliga kurserna. På två terminer ska man kunna klara av att ta certifikat A1. Jag hade förväntat mig att det skulle vara intensivt, men herregud... Läraren pratade italienska 95% av tiden. I början fick jag lust att garva högt eftersom jag tänkte. att "Det här kommer ALDRIG gå!", men sen började orden fastna i huvudet och fick en betydelse. Till slut så förstod jag faktiskt ungefär 60-70% av vad hon sa. Jag tackar gudarna för att jag läste spanska i nian, för det finns en hel del likheter som gör det lättare att förstå. 

Vårat klassrum ligger på 7:e våningen och det finns fem hissar. Det var enormt mycket folk, så när vår lektion var slut så fick vi stå och vänta länge. När det efter 15 minuter fortfarande inte hade kommit en enda hiss så tog vi trapporna istället. Fy satan alltså... Det gick an att gå NERFÖR trapporna, men aldrig i livet att jag kommer gå uppför dem. No way José! Eftersom jag är lat och inte vill gå i 15-20 min från stationen i Niederglatt till huset, så var jag tvungen att vänta på tåget till Oberglatt för att byta till bussen där. Jag hade alltså 40 minuter att slå ihjäl och när McDonalds ligger i samma byggnad som skolan är det svårt att motstå frestelsen... Det fick bli en liten pommes frites medan jag försökte lösa några grammatikuppgifter. Jag var hemma vid 21.15 och då åt jag middag. Sedan var det bara hopp i sängen och sova!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar