torsdag 6 februari 2014

Recept!

Pasta med strimlad bog i krämig röd chili/pestosås & färska tomater

Pastasås:
1 gul lök
2 klyftor vitlök
ca 400g strimlad picnicbog
0,5 paket tomater
0,5 tsk socker
0,5 buljongtärning
0,5-1 röd peppar
1 tsk oregano
1,5 dl matlagningscréme havre
1 msk redningsmjöl
0,5 burk röd pesto

Tillbehör:
Pasta och riven/hyvlad montelloost
Morot och vitkål som råkost

Koka upp pastavatten med salt. Koka pastan enligt anvisning.

Strimla löken. Skala och grovhacka tomaterna. Tomaterna skalas enklast genom att skära ett kryss i dem och skålla dem ett par minuter tills skalet krullar upp sig. Skölj tomaterna i kallt vatten och dra loss skalet. Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs kött och lök. Tillsätt tomater, buljong, socker, pressad vitlök, oregano och röd peppar och låt fräsa ett par minuter. Rör ut redningsmjöl i grädde och matlagningscrémen och häll ned i pannan. Låt koka ihop några minuter. Tillsätt en halv burk pesto. Smaka av med salt och peppar.

Servera med nykokt pasta, riven montelloost, morot och vitkål som råkost samt extra pesto till den som vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar