Pasta med
strimlad bog i krämig röd chili/pestosås & färska tomater
Pastasås:
1 gul lök
2 klyftor vitlök
ca 400g strimlad picnicbog
0,5 paket tomater
0,5 tsk socker
0,5 buljongtärning
0,5-1 röd peppar
1 tsk oregano
1,5 dl matlagningscréme havre
1 msk redningsmjöl
0,5 burk röd pesto
Tillbehör:
Pasta och riven/hyvlad montelloost
Morot och vitkål som råkost
Koka upp pastavatten med salt. Koka pastan enligt
anvisning.
Strimla löken. Skala och grovhacka tomaterna.
Tomaterna skalas enklast genom att skära ett kryss i dem och skålla dem ett par
minuter tills skalet krullar upp sig. Skölj tomaterna i kallt vatten och dra
loss skalet. Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs kött och lök.
Tillsätt tomater, buljong, socker, pressad vitlök, oregano och röd peppar och
låt fräsa ett par minuter. Rör ut redningsmjöl i grädde och matlagningscrémen
och häll ned i pannan. Låt koka ihop några minuter. Tillsätt en halv burk
pesto. Smaka av med salt och peppar.
Servera med nykokt pasta, riven montelloost, morot och vitkål som råkost samt extra pesto till den som vill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar