onsdag 10 september 2014

Juni 2014, del 2

Eftersom mamma aldrig hade varit i Schweiz tidigare och alltså inte fått uppleva riktiga berg, var det en självklarhet att vi skulle göra det. Tillsammans med Janine och hennes mamma åkte vi till berget Stoos och upp på Fronalpstock. Jag hade förvarnat mamma kring liften upp men hon var lika rädd ändå, haha! Första bilden visar den första och minsta etappen, där vi åkte upp med gondollift. När vi kommit upp fanns det en liten bergsby där vi käkade lunch, promenerade runt lite och även doppade fötterna i den otroligt fina lilla bergssjön. 

Efter det var det dags att ta sittliften upp mot toppen. Vi var tvungna att ta två stycken för att komma ända upp och jag är inget stort fan av såna liftar. Fin utsikt var det dock! Och när vi kom upp på toppen så var det ännu vackrare. Ja, ni ser ju själva hur fint det var och bilderna gör utsikten ingen rättvisa alls. 1922 meter över havet var vi!

Det var säkert 27-28 grader även uppe på toppen och vi käkade varsin glass och åt lite salta chips innan det bar av nedför berget igen. Sen skjutsade de oss till Dietikon där vi tog tåget hem till Niederglatt igen.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar