söndag 23 november 2014

Lausanne

Sista veckan av höstlovet kom tjejernas morföräldrar ner hit till Schweiz och då fick jag ledigt fredag-måndag. Därför passade jag och två tjejkompisar på att boka en resa till Lausanne och Genève. Vi tog tåget till Lausanne vid 19 på fredagskvällen och det tog ca 2 timmar och 15 minuter dit. När vi kom fram gick vi till vårt hotell som låg nära tågstationen och kollade på ett avsnitt "Supernatural" innan vi gick och la oss.

Morgonen därpå gick vi upp hyfsat tidigt och begav oss ut på stan. Vi var tvungna att gå uppför en riktig mördarbacke för att komma till "centrum" och vi var rejält andfådda när vi kom upp. Vi gjorde det obligatoriska kyrkbesöket och strosade sedan runt lite innan vi tog metron till Ouchy som ligger precis vid Lac Léman (Genèvesjön). Det var så otroligt vackert och vi hade sån himla tur med vädret! Det var runt 21 grader varmt och strålande solsken.

Efter lunch gick jag och Elouise till geologiska museet och hon var i himmelriket eftersom hon pluggar geologi hemma i Australien. Jag tyckte mest det var roligt att skratta åt hennes uppspelta reaktioner på varenda liten fossil som fanns på museet. Efteråt köpte vi lite fika på marknaden och chillade lite utanför museet innan vi tog metron tillbaka till sjön där vi köpte varsin crêpe. Sen var vi så trötta att vi gick tillbaka till hotellet, la oss på sängen och glodde på engelska antikrundan ett tag. På kvällen åt vi middag på Vapiano och chillade på hotellrummet.





















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar