fredag 29 augusti 2014

Maj 2014, del 2

En dag hade vi inflyttningsfest med alla barn i stora tjejens klass. Det bjöds på grönsaksstavar med dipp, chips och rulltårta till efterrätt. Jag hjälpte till med underhållningen genom att fylla ett X antal vattenballonger.

En fredag åkte jag hem till Lovisa i Thalwil och hade fredagsmys i form av film och massa onyttiga snacks. Det var lövely! När vi vaknade dagen därpå var det riktigt soligt ute, även om det blåste otroligt mycket. Vi bestämde oss för att ta båten till Bürkliplatz för att sedan promenera längsmed Bahnhofstrasse och köpta frukost på Coop där vi även på egen hand pressade den godaste apelsinjuicen jag druckit i hela mitt liv. 



Lovisa och jag hade en tradition att äta frukost tillsammans varje tisdagsmorgon. Var det dåligt väder befann vi oss oftast på Starbucks, men när det var fint väder promenerade vi till Bellevue eller Bürkliplatz och åt frulle i solskenet. Kolla bara vilken underbar utsikt vi hade en tisdagsmorgon! Jag kommer nog aldrig riktigt vänja mig vid att sitta mitt inne i centrala Zürich och kunna se snötäckta berg. Så himla vackert! Vi har även suttit uppe på Lindehof med en fantastisk utsikt. Ser ni den stora kranen på bilden? Fram till juni trodde jag den stod där på grund av något form av byggarbete. Men nej, det är ett konstverk. Ett dyrt jävla konstverk. Den kostade 600 000 franc, vilket mostvarar typ 4 570 000 kronor. Jag kommer aldrig förstå mig på konst.

Andra saker vi gjorde i maj var att sätta upp poolen och jag fick synliga ränder efter att ha solat. Har aldrig varit så brun som den här sommaren! Vi bakade även bullar och en av tjejerna lyckades hälla mjöl på mina byxor och hela köksbordet. Ungefär som det brukar gå när man bakar med barn alltså.

Maj 2014, del 1

Lite grejer som hände under maj:

En morgon fick jag för mig att baka scones till frukost vilket blev väldigt lyckat. Njöt verkligen av att äta goda scones framför "2 Broke Girls" och bara chilla. Flera sådana mornar är ett av mina mål för hösten!

Att pyssla med tjejerna kan vara riktigt roligt, men också en aning frustrerande ibland då det kan uppstå vissa situationer som får mig att behöva andas djupt och räkna till 10. Ett exempel ser ni nedan. Kom in i köket och upptäckte ett antal streck ritade på köksbordet. På pennan står det "permanent" och jag får omedelbart hjärtklappning. Fort som satan springer jag bort till diskbänken och får fram en disksvamp och häller på diskmedel medan jag ber en tyst bön att strecken kommer försvinna. Det gjorde de också. Gav tjejerna en liten föreläsning om att man bara får använda pennorna jag lägger fram och alltså inte gå in på kontoret och hämta någon av mammas spännande pennor.

Jag införskaffade mig ett Starbucks-kort mest för skojs skull. Om man köper 30 eller fler drycker under 1 år får man ett guldkort med sitt namn på det. Jag inser hur töntigt det låter, men ack vad jag vill ha ett! Hittills har jag fått ihop 10 stycken. Jag är i Schweiz fram till 19:e december. Det innebär 20 drycker på 16 veckor. Det innebär 1,25 drycker per vecka. Det är ju fullt möjligt! Guldkort here I come!

Ibland får jag ett plötsligt infall av träningsmotivation och det är då jag snörar på mig skorna och går ut och springer i byn där vi bor. En dag började det spöregna mitt under löpturen vilket resulterade i att jag dagen därpå vaknade upp med feber och ont i hela kroppen. Lovisa hade tidigare tipsat mig om NeoCitran, så jag kämpade mig till byns apotek och köpte det och lite te. Mina vänner, om ni inte själva har prövat NeoCitran så kan ni omöjligen förstå dess magi. NeoCitran är ett pulver man häller i varmt vatten och sedan dricker. Det smakar som varm apelsinsaft och är underbart för ömma halsar. 1 timme efter jag hade druckit det var alla mina symptom som bortblåsta. Jag mådde toppen! Dock varar ju inget för evigt och inom 3-4 timmar var jag tvungen att dricka en ny kopp. Men alltså, att kunna dricka något som faktiskt smakar gott och som gör att man blir helt symptomfri i flera timmar är helt fantastiskt. NeoCitran finns inte att köpa i Sverige, tror att det är på grund av att det är för "starkt" för svenska lagar. Hur som helst kommer jag ta med mig en förpackning hem i jul för framtida bruk!


April 2014

Så, detta är alltså en liten sammanfattning av vad som hände i april:

Över påsken åkte jag hem till Sverige och fick sällskap av finaste Lovisa som också skulle hem. Vi delade på en pizza till middag och snackade allmänt mycket skit innan vi skiljdes åt då jag flög till Stockholm och hon till Göteborg via Köpenhamn. Att få återse min kära familj efter 2 månader var helt underbart! Tobias hade växt säkert 1 dm och var plötsligt inte längre den där lilla killen som spenderade hela sin månadspeng på Lego, utan faktiskt en blivande tonåring. Läskigt med andra ord. Under den vecka jag var hemma gjorde jag säkert massa roliga saker som jag så här i efterhand har glömt bort, hehe... Men det jag kommer ihåg var i alla fall att jag träffade några kompisar och träffade tjocka släkten på den traditionella påsklunchen. Allt var riktigt trevligt och det tog väl emot lite att åka tillbaka till Schweiz, men det gick snabbt över eftersom I löööööv Zürich!

En dag gick jag på cirkus med Janine. Det var sjukt längesen jag var på cirkus och jag måste erkänna att jag blev besviken när hon berättade att det inte var några djur med i föreställningen. Dock gick besvikelsen snabbt över när jag insåg att det fanns väldigt attraktiva och vältränade killar med i föreställningen som jag kunde glädjas åt istället för djuren. En av dem döpte vi till Mr Biceps eftersom han kunde jonglera med hjälp av sina fantastiska biceps. Det var faktiskt en riktigt bra föreställning för övrigt också som var väl värd pengarna!

Skorna på bilden införskaffade jag på Dosenbach för cirka 400 kr om jag inte minns helt fel. De ser ut som vilket par träningsskor som helst, MEN mina vänner, sulorna är gjorda av memory foam, alltså känns det som att gå på en Tempur-madrass. Det är underbart och jag är så glad att jag köpte dem.

Bilden längst upp till vänster föreställer leklandet Trampolino dit jag, Lovisa och våra barn åkte en regnig dag. Det var smockfullt med barn och eftersom åldersgränsen var 15 år kan ni kanske förstå att jag var en aning orolig eftersom mina flickor skulle knockas totalt ifall de skulle råka krocka med en 15-åring. Vi spenderade 2-3 timmar där innan det var dags att åka hemåt så jag kunde laga middag.

Det hände säkert en massa andra roliga och intressanta saker i april, men de har jag tyvärr glömt bort...



Ett stycke självdiciplin sökes...

Alltså, det är rent ut sagt PINSAMT hur många gånger jag sagt till mig själv att "Ikväll ska jag sätta mig ner och uppdatera bloggen ordentligt!". Ser denna blogg ut att vara uppdaterad? Inte direkt. När jag åkte hit till Sverige på semester den 27:e juni minns jag klart och tydligt hur jag tänkte att "Nu när jag har ledigt i 9 veckor så kommer jag kunna fixa till bloggen inför hösten!" Idag är det fredagen den 29:e augusti, på söndag åker jag tillbaka till Schweiz och först NU får jag tummen ur röven. Skamligt.

Jag vet inte ens var och hur jag ska börja återberätta allt, det har gått så himla lång tid sedan sist. Jag får nog utgå från bilderna och köra en månadsvis sammanfattning, bättre än så kommer det nog inte bli, haha!