tisdag 24 januari 2012

Högskoleprov och hårproblem

Hejsan hoppsan! Har inget intressant att skriva, så tänkte tipsa om en av mina favoritprodukter just nu: Aussie Dual Personality Anti-Frizz. Jag har tidigare testat en Aussie hårinpackning och dog lite över hur underbar den var. Dock kostar den 125 kronor, så det är lite vardagslyx jag unnar mig när jag har råd, hehe... Hursomhelst! Jag älskar mitt hår för det mesta, men när det är frissigt och hårstråna spretar åt alla möjliga håll, då vill jag bara helst raka av hela skiten. Hittills har jag kört med hårspray för att försöka tämja det, men det slutar verka innan jag ens har kommit fram till busshållplatsen på morgonen. Så igår tog jag en chansning och satsade 125 kronor på att Aussie kunde hjälpa mig ytterligare en gång och det var väl spenderade pengar. När mitt hår har varit som värst har jag knappt kunnat kamma det eftersom hårstråna direkt flyger ut som om jag fått en elchock, men efter att ha använt en klick lika stor som en ärta av krämen låg håret lydigt på plats. Det tog mig ungefär fem minuter och ett tjugotal borsttag innan jag insåg att jag hade hittat ett mirakel. Aussie is the shit. Ett plus är dessutom de roliga beskrivningarna som står på baksidan av produkterna. "Finally, gasp with astonishment as your moisturized hair does what you tell it, for once." Åh, just det, anmälde mig till högskoleprovet nyss! Spännande... Har också suttit och kollat på universitetsutbildningar och har nästan kommit fram till att jag vill läsa en annan utbildning än vad jag hade planerat från början. Framtiden närmar sig med storm och hjälp vad jag längtar!
Nu blir det en dusch och sedan mys framför en ny säsong av mitt älskade "One Tree Hill"!

söndag 22 januari 2012

Lååååg uppdatering

Hej och hå, här var det längesen jag skrev. Har inte haft så mycket att rapportera, så ni har inte direkt gått miste om något. De två första skolveckorna är avklarade och sportlovet börjar sakta med säkert att närma sig. Nästa vecka kommer det fransmän hit, vilket innebär att vi som läser tyska och spanska förhoppningsvis kommer få en rätt chill vecka med några inställda lektioner eftersom det är rätt dumt att gå igenom nya saker med endast nio personer. På onsdag nästa vecka är det friluftsdag, men om jag har riktigt tur så kanske, kanske jag får slippa den eftersom jag ska vara med i språkolympiaden. Hihi, vilken otur alltså! Det var ju inte så att jag hoppade jämfota av glädje när jag insåg att det fanns en möjlighet att slippa friluftsdagen. Sedan på torsdagen, medan de som läser franska åker till Stockholm och har kul, då ska vi andra till reningsverket. Hur mycket roligare än Stockholm är inte det?! Aja... bara att bita ihop och hålla för näsan ordentligt.

Vad händer annars i mitt liv? Jag har gått och blivit förkyld igen vilket inte är speciellt roligt. Men något som gör sängliggandet roligare är "One Tree Hill" som jag har gått och blivit beroende av <3
Jag fullkomligt plöjer genom avsnitten och blir bara mer och mer besatt. Nathan och Haley kan vara det finaste par jag någonsin sett... Okej, nu lämnar vi det och går in på min andra besatthet: "Hungerspelen". Herregud och mamma mia, har gått förbi den boken så många gånger på Akademibokhandeln men har inte orkat pröjsa 79 kr för den, men så för några dagar sedan så använde jag mitt presentkort och fick den för 14 kr istället. Låt mig säga såhär, jag har inte läst ut en bok så fort sedan sista Harry Potter boken. Jag är så jävla fast! De två andra böckerna i triologin skickas förhoppningsvis från cdon imorgon och när de kommer så isolerar jag mig totalt tills de är utlästa. För att göra saken ännu bättre så kommer första boken ut som film i mars! Checka in trailern här nedanför! Jag längtar ihjäl mig och får rysningar i slutet av trailern när rösten räknar ner. Nej, nu ska jag sluta vara världens fangirl och fortsätta glutta på "One Tree Hill".
Peeeeeeeace out!

Ååååh bästa någonsin <3

måndag 9 januari 2012

Glasögon

Hej hej! Idag kom jag äntligen iväg och tränade, vilket var väldigt skönt och efterlängtat. Innan jag tog mig till gymmet, så gick jag och hämtade ut mina nya glasögon som jag hade beställt. Jag beställde två par: ett som är nästan identiska med mina gamla, bara i en bättre storlek, och ett par med lite bredare bågar. Just nu sitter jag och försöker vänja mig vid dem. I övermorgon börjar skolan igen, vilket känns lite sisådär. Visst ska det bli kul att komma tillbaka och träffa alla klasskompisar och vissa kurser ser jag fram emot, men samtidigt har jag en känsla av att jag om två veckor kommer önska att det var lov igen eftersom alla prov, labrapporter och läxor försöker dränka oss. Ikväll är det också hög tid att börja lägga sig i bra tid igen. I natt somnade jag vid 3.00, dock på grund av magkatarr, så det var inte frivilligt. Så nu tänkte jag slappa lite framför teven, kanske käka lite vaniljyoghurt (jag har blivit beroende) och sedan, runt 22.00, krypa ner i sängen och sova.
Ha en trevlig kväll!



1. Mina gamla
2 & 3. Mina nya

lördag 7 januari 2012

Sjuk

Yo yo, här sitter jag och äter vaniljyoghurt och väntar på att alvedonen ska börja verka. Jepp, jag är sjuk. Min mesiga kropp blev så chockad av att vara på gym 2 ggr på en vecka, att den nu strejkar totalt. Halsen är tjock och alltid värst på morgonen, vilket har gjort att jag ätit endast vaniljyoghurt till frukost de senaste dagarna. Jag har den här klassiska "Det gör ont överallt"-smärtan i kroppen och mina dagar har jag spenderat i sängen framför "Sex and the City". Jag är superfrustrerad över att inte kunna träna nu när jag äntligen fått motivationen, men inser också att det är bäst att vila ordentligt så jag kan ta mig till skolan på onsdag och sedan börja ordentligt med träningen igen. Sååå... jag är sjukt uttråkad med andra ord! Så smsa gärna något skojigt eller länka någon rolig bild så jag blir lite gladare och så hörs vi när jag är på benen igen :)


Man måste älska cam-bilder ju.

onsdag 4 januari 2012

Mmh... uppdatering.

Tjenare tjenare! De där inläggen om Tysklandresan gick det ju lite sisådär med. Annat kom i vägen om man säger så! Jag tänker absolut skriva inlägg om den, men just nu har jag tappat lusten helt. Något jag däremot har fått väldigt stor lust med är att träna! I måndags släpade jag mitt relativt omotiverade arsle till Friskis & Svettis tillsammans med Alice och Elin och hör och häpna: jag tyckte det var roligt! I 1 ½ timme var vi där och det var så härligt. Det kändes inte som att vi tränade, utan som att vi bara hängde med varandra. En av höjdpunkterna var när vi insåg att man kunde spela spel på roddmaskinerna! Igår hade jag världens träningsvärk i överkroppen vilket var ytterst trevligt och trots smärtan så kände jag att jag ville tillbaka till gymmet. Sagt och gjort, imorse klockan 10.00 (!!) träffades alla tre i omklädningsrummet. Det blev en betydligt flummigare träning, speciellt angående maskinen som tränade insidan av låren, haha, och kanske inte lika produktiv som i förrigår, men jag tror ändå att min träningsvärk kommer vara ännu värre imorgon. Och här kommer den bästa delen! Jag känner för att träna imorgon igen :D Just nu i alla fall, sen får vi väl se hur pigg jag är imorgon, haha! Men det här är ett enoooormt genombrott för mig som kanske har tränat på gym 3 ggr sammanlagt innan den här veckan och nu vill jag bara träna mer och mer :) Det blir så himla mycket roligare när man tränar med kompisar. Så nu ska vi verkligen satsa på att behålla den här motivationen även när skolan sätter igång igen, vilket är om exakt en vecka, huvaligen! Aja, har inga roligare bilder än dessa tre egobilder. Ha det bra!


Från vänster: nyårsafton, glad tjej efter träning och just nu.

måndag 2 januari 2012

PAD 2011

Sitter och tittar på gruppfotot som togs på gruppen och våra värdsyskon i Mönchengladbach och läser alla fina kommentarer som mina gruppkompisar har skrivit på baksidan. Hittade även födelsedagskortet jag fick där alla har signerat och jag kommer på mig själv med att fånle. De tjugo dagarna jag befann mig i Tyskland i somras var både helt underbar och superjobbig. Så många minnen jag har därifrån! Och när jag nu sitter här och tänker på dem, så inser jag att jag inte har skrivit något här om hur det var. Vilket är skandal eftersom en sån fin resa är värd att dokumenteras! Så imorgon tänkte jag sätta mig och skriva lite inlägg om resan. Det finns så mycket att berätta, så ni kan räkna med rätt långa inlägg med bilder. Men nu är det dags att sova :) Sov gott!