söndag 28 augusti 2011

Måndagsångest?

Hallå i stugan! Dålig uppdatering här på senaste tiden, va? Skolan har kommit igång ordentligt och tror att hela min klass är lite i chocktillstånd för tillfället. Förra året hade vi knappt några läxor alls och nu har vi helt plötsligt läxor i nästan varje ämne. Förutom att läxorna har blivit fler, så har även tempot ökat enligt mig. Väl behövligt, men ovant. I torsdags hade jag min första och sista rättskunskapslektion. Trettio personer i ett klassrum utan ventilation, sista lektionen på dagen och en människa som jag uppriktigt sagt kan säga äcklade mig. Inte en chans att jag skulle kunna stå ut med det resten av terminen. Så i fredags gick jag och plockade bort både rättskunskap och företagsekonomi. Vilket gör att min längsta skoldag är fredagar, då jag går till 15.50. Helt okej alltså! Och dessutom har jag ju världens bästa och mysigaste klass som gör att jag tar mig igenom skoldagarna med ett enormt leende på läpparna.

Igår hade min gata kräftskiva och det var väldigt trevligt. Busade med min älsklingstjej och gosade med hennes underbara lillebror. Idag har jag bara tagit det riktigt lugnt. Gluttat lite på teve och räknat lite kemi och matte bland annat. Tog ett härligt bad för någon timme sedan och nu sitter jag här, insmord och med rufsigt hår och bara njuter av söndagskvällen. Ingen måndagsångest här inte! Anledningen? Jag börjar 10.10 och slutar 14.40 imorgon. Underbart. Snart ska jag titta på "Get smart" och fixa lite goda mackor. Åh, vad bra jag mår just nu alltså! Har inte varit så här glad på väldigt länge. Allt känns så problemfritt och jag vill bara krama allt härligt folk i min omgivning! På lördag morgon åker jag till Schweiz och det ska bli riktigt kul. Förhoppningsvis är det bra väder så vi kan bada och sola. Nej, nu ska jag fixa mackor!
Hoppas ni får en trevlig start på veckan :)

Man måste digga kvalitén på webcam-bilder!

tisdag 23 augusti 2011

Nästan frisk!

Hej alla fina! Ett mirakel har skett - jag är så häääääär nära att vara totalt frisk igen! Varmduschen och äpplena gjorde susen, hehe. Vaknade upp utan huvudvärk och en näsa som faktiskt gick att andas genom, i alla fall mestadels av tiden. Detta innebär, som ni säkert förstår, att jag kommer kunna hittas på Katte imorgon igen! Oh joy! Att jag kommer få enorma nysattacker får folk helt enkelt stå ut med. Känns bra att det är en kort dag så jag får lite mjukstart. På torsdag börjar rättskunskapen! Ska bli riktigt kul och hoppas verkligen att gruppen och läraren är bra.
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva mer, eller jo, kanske, men det får nog bli ett inlägg för sig självt i så fall. Vi får se hur det blir. Ha det bra!


En av mina absoluta favoritbilder från Tyskland.
Så här glad blir Johan när han får sin middag! <3

måndag 22 augusti 2011

Snor.

Hallå! Fräsch rubrik, va? Men tyvärr är det just det som gårdagen och idag har handlat om. Snor. Jag hatar snor. Jag vaknade upp igår och kände mig lite tjock i halsen och täppt i näsan. Tre timmar senare låg jag i mina föräldrars säng med en kall handduk över ansiktet och bölade. Senaste gången jag var förkyld var jag tvungen att gå till doktorn där de trodde att jag hade förstadium till lunginflammation, så fick käka antibiotika. Jag var hemma i nästan två veckor. Fattar ni då hur arg jag blev när jag insåg att det inte fanns en chans att jag skulle orka med att gå till skolan idag? Vilket även innebar att jag missade mitt skolfoto. Löjligt att bli arg på grund av ett missat skolfoto? Kanske det, men ville verkligen ha ett klassfoto med min nya klass.

Sen får jag ett meddelande nu ikväll om att en av de två föreningarna jag är med i på Katte, "Radio Fresh", har föreningsfoto imorgon och hur jävla stor är chansen att jag orkar släpa mig till skolan imorgon? Rätt så liten! Så det blev till att googla på "bota förkylning snabbt" och nu har jag duschat svinvarmt, skrubbat hela kroppen rejält (Mest för att jag ska känna mig fräschare och piggare) och tänkte äta äpplen (C-vitamin) tills jag spyr. Om jag inte kommer till skolan imorgon, så måste jag i alla fall komma till skolan på onsdag. Går bara till 12.50 då, men har möte inför Schweiz 14.30. Dock känner jag att den informationen kan skickas via mejl, medan min mattelärares genomgång känns förödande att missa.

Tja... detta är då vad som cirkulerar i min hjärna just nu. Hur jag snabbast möjligt kommer tillbaka till skolan. Majoriteten av gymnasieeleverna skulle nog jubla över en förkylning eftersom det är en giltig anledning att stanna hemma, men jag pallar inte missa saker, speciellt inte i början av terminen. Dessutom åker jag till Schweiz snart och börjar jobba igen dagen efter att jag kommit hem, så har inte tid att sitta och plugga ikapp. Nej, nu blir det till att äta äpplen och sedan sova inom en timme eller så. Håll tummarna för att jag återigen befinner mig på Katte senast onsdag!

fredag 19 augusti 2011

Skolstart

Tjosan allt fint folk! Idag började skolan igen och det var väldigt angenämt ska jag säga. Det var så himla skönt att träffa alla mina älskade klasskompisar igen och jag har haft ett stort leende på läpparna mest hela dagen. Vi började med samling i aulan för att sedan ta oss till ett klassrum och träffa vår nya mentor, som verkade väldigt snäll. Efter det hade vi en rätt så lång rast som jag använde till att besöka datakillarna för att lämna in min bebis som fortfarande är trasig (!), trots att den var på lagning i början av sommarlovet... Fick besked om att hårddisken var kaputt och att de måste beställa en ny osv. Omständigt som satan! Sen var det då dags för idrott. Vi körde lite sommarlovsbingo, hade pappersflygplanstävling och kastade spjut. Jag tänker inte ens kommentera spjutkastningen, tänker bara säga att jag aldrig någonsin kommer att bli en professionell spjutkastare. Matte stod näst på schemat och efter att ha blivit skrämda av läraren angående Matte C's svårighetsgrad i jämförelse med Matte B, så fick vi repetera lite polynomer osv.

Klockan 12.30 blev det ÄNTLIGEN lunch! Det borde vara förbjudet att tvinga elever att äta så sent och ännu mer förbjudet att lägga in matte precis innan. Men lunchen var väldigt trevlig! God mat och underbar utsikt från min plats, höhöhö... Det går många snygga killar på Katte är allt jag kan säga. En är dock så underbar att man inte kan låta bli att stirra. Måste se väldigt diskret ut när tre-fyra tjejer sitter med huvudet lutat i handen och verkligen trånar efter honom, men som sagt - det går tamefan inte att låta bli! Är glad att jag inte går i samma klass som honom, då hade jag fan inte fått mycket gjort, hahaha! Okej, nu kom vi lite bort från temat känner jag...

Efter lunchen var det dags att träffa världens bästa Hubert igen. Vi fick titta på en film som våra schweizare hade gjort, mycket underhållande men alla blev livrädda eftersom ingen förstod tyskan med schweizisk dialekt. Engelska stod allra sist på schemat och vi gjorde inte mer än att spela ytterligare ett sommarlovsbingo och få böcker. Så vi slutade 15.30 istället för 15.50! Sen gick jag till skåpet, satte på mig koftan, gick till bussen och... haha nej lite onödig information kanske ;)

Hur som helst, nu sitter jag här och är lite skadeglad eftersom det ska vara någon "Back to school"-fest i Ekonomikum och det spöregnar ute, MUAHAHAH! Ja, jag är en skadeglad och tråkig jävel som inte är ute och festar med andra fulla ungdomar i regnet. Snart ska jag titta på "Ice Age". Vem behöver alkohol när man har Sid?! .... Jag kanske borde börja gå med loser-tecknet i pannan 24/7? Äsch, fuck it - "Ice Age" is the shit! Hoppas ni får en lika rolig fredagskväll som jag har!


Sid my man <3

onsdag 17 augusti 2011

Just chillin'

Hallihallå! Allt bra med er? Själv mår jag toppen! Planen på att gå upp vid 6.00 imorse för att vänja mig inför skolstarten gick inte riktigt som jag hade tänkt mig. Vaknade vid 6.00, men kunde inte förmå mig att gå ur sängen, så jag sov vidare till 10.00. Aja, det viktigaste är väl att jag håller mig till att lägga mig klockan 22.00 varje kväll nu, så får jag tvinga mig själv upp på fredag.

Vad jag har gjort idag är att chilla runt här hemma och sedan umgås med den här underbara filuren som ni ser på bilden. Seriöst, för mig som älskar barn är det himmelriket att ha en sån här sockerbit som granne! Vi har bakat kladdkaka, tittat på Barnkanalen och dansat till "Waka Waka" - precis som vi alltid gör när vi träffas. Har även hållit i hennes underbara lillebror som fyller 3 veckor idag. Ord kan inte beskriva hur mycket den lillkillen får mig att smälta! Samtidigt gör han mig livrädd eftersom jag tror att jag ska tappa honom när han svänger runt med sitt lilla huvud eller att jag gör illa honom när han skriker för full hals. Men söt som socker är han verkligen.

Planerna för morgondagen är inte många alltså. Hade tänkt sova tills jag vaknar och sedan inte göra något allt för ansträngande. Hojta gärna till om ni har lust att vara lata med mig! Nu tänkte jag lägga mig och titta på teve samtidigt som jag läser lite i "Snacka Snyggt - Modern retorik".
Ha en trevlig onsdagskväll!


Min gullunge!

tisdag 16 augusti 2011

Schema

Hallo leute! Jag är tillbaka! Snyggare, starkare... eller nä, men tillbaka är jag! Ikväll tänkte jag bara informera om mitt schema för kommande läsår, vilket ni ser här under. Jag fick en rätt så stor chock när jag såg att jag tydligen förväntas dyka upp på SVA (Svenska som andraspråk) och TLP (Textila tekniker). Jag har inget minne av att frivilligt ha valt textila tekniker och inget minne av att min svenska lärare har sagt att jag behöver gå på SVA... Så Katte har nog fuckat upp lite angående de två kurserna, men resten av schemat gillar jag verkligen! Speciellt måndagarna och onsdagarna. Som ni ser börjar jag 10.10 varje måndagsmorgon och slutar 14.40. Dessutom verkar det som att varannan måndag slutar jag 12.45 eftersom kemin uteblir. Tisdagar känns lite jobbigare, då går jag till 16.40, men det ska jag väl klara av med en sån chilldag som onsdag dagen därpå. Jag börjar 8.30 och slutar 12.50 - man tackar och bockar! Torsdagarna blir lite pain att gå till 17.00, men med en sovmorgon till 10 känns det rätt okej ändå. Fredagarna har jag neutrala känslor för. Slutade tidigare förra terminen, men trettiofem minuter senare känns inte som en så stor skillnad. Dock är jag inte pigg på att ha idrott på förmiddagen, men jag är aldrig pigg på idrott, oavsett tid och dag... LÄNGTAR sååå till 3:an då jag är friii, friiii I tell ya, från den ondskefulla idrottssalen! Nej, nu ska jag duscha och njuta av mitt nymålade och fina rum. Kanske även reta lillebror lite eftersom han börjar skolan imorgon, hehehehe...
Ha en trevlig kväll och om ni börjar i skolan imorgon: jag lider med er <3






fredag 12 augusti 2011

Patetisk

Har ni någonsin känt er patetiska? Inte lite, utan riktigt jävla patetiska? Har ni någon gång analyserat varenda liten sak i era liv och till sist dragit en slutsats som ni helst inte ville bli medvetna om? Har ni velat göra något för att fixa allting, bara för att bli frustrerade och ledsna eftersom ni inte hittar orken? Har ni suttit hemma och övertygat er själva om att detta bara är en tillfällig svacka, bara för att bli förkrossad när ni inser att det inte är det, utan att det faktiskt är så era liv ser ut? Har ni gråtit hejdlöst över all skit, bara för att i nästa minut förbanna er själva över er svaghet och själviskhet? Hit och dit. Gråt och svordomar. Ett ord. Patetisk. 

onsdag 10 augusti 2011

Tja tja bloggen! Har precis käkat en superb middag bestående av lax, bulgur och sås. Lagad av moí! I förmiddags var jag, mamma och brorsan på stan. Tobbe köpte en skolväska och lite kläder medan jag köpte en tygkasse jag tänkte använda i skolan och en tröja. Alla i Uppsala lär vara medvetna om det skitdåliga vädret vi har haft idag, well, vi undgick inte heller det. Med endast 1 paraply och 3 individer som inte vill bli blöta, blev det en kamp om regnskyddet. Blöta blev vi i vilket fall och jag som hade kjol och sandaler skakade som ett asplöv när vi väl kom på bussen.
Det är i såna stunder som man älskar de där elementen som finns på bussarna!

När vi kom hem satte vi igång och städade huset. Jag och mamma har en grej för att planera eftersom det får oss att känna att allt är under kontroll. Tro mig, jag en anledning till att jag ÄLSKADE Kunskapsskolan var loggboken där man planerade sin dag, veckomål och terminsmål. Underbart att ha översikt över exakt vad som behövs göras! Om jag är ett kontrollfreak? Ja, det skulle jag säga, men jag älskar även att ha dagar där ingenting är inplanerat och man kan bara driva omkring hemma i pyjamas och chilla. Hur som helst, mamma och jag har bestämt att hela familjen ska städa huset på onsdagar. Jag tog det dock lite väl på allvar idag (i brist på bättre saker att göra), och rensade ur och skrubbade rent vårat skafferi och ett annat skåp. Låt mig säga att en sådan rensning behövs göras betydligt oftare... Jag slängde saker som gick ut i oktober 2008. Jag slängde jättemånga oöppnade paket och burkar som hade gått ur datum. Världens slöseri egentligen. Nu blir det skärpning på att hålla koll i skafferiet! Just nu är jag väldigt trött efter städningen och matlagningen, så jag ska ta en dusch och sedan titta på en Irene Huss-film med min fina mamma! Ha en trevlig onsdagskväll allihopa :)



49,50 kr på H&M - inte dåligt!

tisdag 9 augusti 2011

Paus.

Jag behöver en paus. En riktig jävla paus. Från vad? Killar. Vad annars? Finns det något annat här i världen som kan göra en så glad och men också ledsen? Få en att må så jäkla bra och i nästa sekund få en att känna sig som skit? De kan få ens liv att kännas så otroligt okomplicerat vissa dagar och sedan blir det plötsligt ett helvete. Jag har haft för mycket helvete på senaste tiden, så tills jag är säker på att jag klarar av att hantera ett nytt helvete, så är det lika bra att hålla sig borta från kärlek helt och hållet. Nu vet jag dock att min viljestyrka när det kommer till detta är svagare än mina armmuskler, så den här pausen kommer väl inte hålla direkt länge, men det är principen som räknas! Tills det dyker upp en kille som bara vill mig väl och kan acceptera både min glada och min "komplicerade" sida, så får det vara nog med all den här skiten. Nörden inom mig skriker av längtan efter skolan. Både för att mina allra bästa vänner finns där varje dag och för att jag då får en massa annat att fokusera på. Nu får vi bara hoppas att skolarbetet inte väljer att göra mitt liv till ett helvete istället, då har jag stora problem... Men men, hakuna matata! Så här glad ska jag vara nu under pausen :D Ciao!


måndag 8 augusti 2011

Första steget

Hur tar man första steget egentligen? För vissa är det skitlätt. De kanske förlitar sig på sin charm eller förmåga att kallprata, två egenskaper som jag känner att jag inte riktigt behärskar. Jag kan inte ens förmå mig att starta en konversation på Facebook med någon jag är intresserad av eftersom jag är livrädd för att det ska bli "pinsam tystnad". Vad kan man egentligen säga efter det vanliga "Hej", "Läget?", "Vad gör du?"? Om jag inte har något bestämt att snacka om så fryser mitt huvud. Totalt. Jag känner mig töntigare än vanligt när jag sitter där och klurar på något att skriva. "Vad gillar du för musik då?". "Vad gör du på fritiden?". Jag får spunk. Vad ska man skriva egentligen? Vad är okej att skriva utan att verka för påträngande? Sen kan det ju vara bra att ha en gnutta självförtroende, så man inte sitter där och tänker "Han är jättesnygg och fyra år äldre, varför i helvetet skulle han vilja chatta med mig?". Ajabaja! Jag är ju awesome. Kanske inte Hollywood-snygg, men jag är faktiskt helt okej. Håller tummarna för att killar faller för tjejer som är "Helt okej"! Annars är jag körd. 

lördag 6 augusti 2011

Örongodis

Hallå! Har inte så mycket att komma med idag. Det har varit en väldigt lugn och skön lördag som kommer avslutas med Marabou Daim och massa avsnitt av "Glee". En riktig toppendag med andra ord! För att ni inte ska bli ledsna (haha!) över den dåliga uppdateringen, så får ni här ta del av några av de låtar som spelas flitigast hos mig just nu. Hoppas ni gillar dem och så får ni ha en fortsatt trevlig lördagskväll! :)



Little Lion Man - Mumford & Sons



World Spins Madly On - The Weepies
(Inte orginal musikvideon, men tycker den här videon är så fin)


Love How It Hurts - Scouting for Girls


Hey - Matthew Morrison

torsdag 4 augusti 2011

Insidan vs. Utsidan & "Komplicerad"

Hej folk, här kommer ännu ett "djupt" inlägg. Ber om ursäkt, vet att det kanske är betydligt roligare att läsa om  dagens inköp eller dagens outfit, men jag har en begränsad budget varje månad som för tillfället är slut och därför blir det inga inköp på ett tag. Dessutom är min dagens outfit ett par frottéshorts och ett linne som är för litet, så ni går inte miste om något direkt.

Dagens outfit och dagens inköp är egentligen i samma område som mina tankar cirkulerar kring idag. Ytlighet. Utseende. Vikten av att se bra ut. Eller snarare vikten av att se ut på ett visst sätt som drar till sig uppmärksamhet. Och då menar jag inte vilken uppmärksamhet som helst, utan rätt sorts uppmärksamhet. Uppmärksamhet från det andra könet. Haha, märker själv hur fånigt den formuleringen låter, men ärligt talat, visst är det så? Det finns många hycklare där ute, bland annat jag själv, som håller fast vid mottot "Det är insidan som räknas", men ändå står vi där framför spegeln och provar otaliga klädkombinationer och frisyrer innan vi lämnar huset. Vi intalar oss själva och andra att vi är bra människor som inte dömer folk efter utseendet, utan efter deras personlighet, men ljuger vi inte för oss själva? Vi bryr oss visst om utseende, både vårat eget och andra människors. Våra ögon kan ofta fastna på en främling på stan, men varför? För att vi känner på oss att personen är snäll? För att vi hör att personen pratar fint? Visst, i vissa fall kan det vara så, men för det mesta är det en persons utseende som fångar vår uppmärksamhet.

Poängen jag vill få fram är att mottot "Det är insidan som räknas", enligt mig, bara står för halva sanningen. Utsidan räknas också. Det är den som fångar ens uppmärksamhet och väcker intresset för att lära känna en person. Till utseendet räknar jag också en persons utstrålning, alltså hur personen beter sig. En person som skrattar eller tar mycket plats väcker mer uppmärksamhet än någon som står i en liten klunga och bara pratar med sina närmsta vänner. Utstrålning borde ha större effekt än själva utseendet tycker jag. Det är synd att många människor, på något konstigt sätt ofta de man själv har intresse för, verkar dras mest till utseendet. Och ibland kan man bli riktigt fundersam när en person dras till en människa som man själv finner rent ut sagt... äcklig? Får man säga så ens? En person som man finner hemsk med andra ord. Då blir man förvirrad och börjar fundera över om det är sånt folk dras till? Är det sånt utseende som gäller? Är det det där beteendet som är sexigt och attraktivt? Borde man själv ta efter denna person?

Jag vet inte hur många gånger jag har tänkt dessa tankar. Och ett ord dyker upprepade gånger upp. Ordet "OM." Om jag hade lika fin figur som hon så skulle han följa mig med blicken. Om jag vågade ta mera plats så skulle han finna mig intressant och vilja prata med mig. Om, om, om och om. Alltid något som kan ändras. Varför? För att han ska gilla mig. Men den figuren är ju inte min. Och jag tar inte mer plats än vad mina 157 cm kräver. Det skulle inte vara mig han gillade, utan någon annans utseende som jag härmar. Och hur kul är det att bli gillad för att man ser ut som någon annan? Inte speciellt kul.

Folk gillar när saker och ting, speciellt människor, är okomplicerade. Det är mycket roligare och definitivt lättare att ha en partner som är okomplicerad, än någon som är det. Men vissa människors definition av komplicerad, passar in på de allra flesta. Man vill gärna slippa att behöva hantera bråk, gnäll, avundsjuka, gråt och andra jobbiga saker, men hur många såna människor finns det? Och hur jäkla roliga är de i längden när man i sin tur får problem och de tröttnar på en eftersom man är "komplicerad". En okomplicerad människa finns inte. Det närmaste man kan komma, är en människa som kan hantera alla ovanstående problem galant och inte skyggar för dem. Så det är mitt försvar till alla människor där ute som kanske finner mig komplicerad tack vare inlägg som detta. Jag må vara "komplicerad", men jag är en jäkel på att hantera problem, både mina egna och andras. M'kay? :)

onsdag 3 augusti 2011

Nomnomnomnom!

Hejsan alla goa och glada! Idag klev jag upp klockan 09.00. Helt otroligt. Det tidigaste jag har gått upp den här sommarn är runt 11.00-11.30, men antar att det börjar bli dags att ställa om tiderna. Det går icke att vara uppe till 03.00 när man ska upp vid 06.00. Får en ännu större utmaning imorgon när jag ska till frisören. Klockan 08.00. Fy satan i gatan. Måste åka med samma buss som jag tar när jag går i skolan. Inte kul, men förhoppningsvis får jag ju ut något bra av det :) Hur som helst, just nu sitter jag och smaskar på denna goda rätt som ni ser nedanför. Nu är inte jag världsbäst på att lägga upp mat snyggt, bryr mig liksom inte när den ändå ska ätas upp inom tio minuter efter att man har serverat/fotograferat tallriken. Men i alla fall! Den här rätten beskrivs i kokboken som "en nyttigare version av pasta carbonara". Nyttig är den och jäklar så god den är! Tänkte dela med mig av receptet så även ni har chansen att få njuta av denna läckra maträtt. Den går till och med tillräckligt snabbt för att en latmask som jag ska orka laga den till lunch, när jag lika gärna kunde ha tagit yoghurt och flingor. Så alla mina kära, lata tonårsvänner - få arslet ur soffan/sängen/datastolen och laga er en god lunch :)

4 portioner
4 portioner fullkornspasta
1 gul lök (Jag skippar dock denna då jag inte är något fan av lök)
200 g rökt kalkon
2 msk olivolja (Jag kör rapsolja istället)
2 dl havregrädde eller kaffegrädde (Jag kör vanlig matlagningsgrädde)
Salt och peppar

Parmesanost
500 g broccoli (Jag var för lat för att koka broccoli, så jag körde med paprika)




måndag 1 augusti 2011

Mååååndag

Hoppla! Idag gick jag och mamma och såg "Bridesmaids". Den var hysteriskt rolig! Efteråt så gick vi lite snabbt på stan och jag fick med mig tre tröjor, ett par shorts och en ny bikini hem! Totala priset? 162,50 kr! Hur underbar är inte REA? Innan min pappa och lillebror åkte iväg så hade vi lite smått börjat att äta GI-mat, alltså mat som innehåller långsamma kolhydrater som gör att man håller sig mätt längre. Jag och mamma hade stooora planer på att laga någon god rätt med sötpotatismos och kyckling igår kväll, men vad hände? Jo, det blev pizza och ikväll blev det McDonald's-mat. Nya fräscha tag från och med morgondagen! De recept vi provade var faktiskt väldigt goda. Tror att jag ska ta och laga en av rätterna till lunch imorgon. Det är ett betydligt bättre alternativ än yoghurt och flingor, hehe. Nej, nu ska jag titta på teve, kanske läsa lite och sedan sova. Hakuna matata my friends. Snart börjar helvetet igen med tidiga mornar och långa dagar fyllda med matte C. Ve och fasa nu fick jag lite ångest... Godispåsen får fungera som terpi. Ha det fin fint!


Inköpt på Stadium och Monki :)